Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowa propozycja na dziś. Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce z kolorowym sosem.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 919
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 233
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 99
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 919
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 233
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 99
Składniki
Piersi z kurczaka rozdzielamy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem i ziołami włoskimi. Jajko rozkłócamy z odrobiną soli i pieprzu na osobnym talerzyku.
Kotlety panierujemy kolejno w jajku, i bułce tartej PANKO. Kotlety smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju lub oliwy, z obu stron na złoto.
W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Kotlety podajemy np. z ryżem, tajskim colesławem, lub innymi ulubionymi dodatkami obiadowymi.