Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowa propozycja na dziś. Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce z kolorowym sosem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2680
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421802
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2159
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2680
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421802
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2159
Składniki
Piersi z kurczaka rozdzielamy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem i ziołami włoskimi. Jajko rozkłócamy z odrobiną soli i pieprzu na osobnym talerzyku.
Kotlety panierujemy kolejno w jajku, i bułce tartej PANKO. Kotlety smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju lub oliwy, z obu stron na złoto.
W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Kotlety podajemy np. z ryżem, tajskim colesławem, lub innymi ulubionymi dodatkami obiadowymi.