Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny kurczak z piekarnika. Z chrupiącą paprykową skórką idealny do ziemniaczków na obiad.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 46
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 369
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 46
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 369
Składniki
Do miseczki wlać oliwę oraz miód a następnie dodać wszystkie przyprawy. Części z kurczaka umyć i osuszyć. Obtoczyć w przygotowanej marynacie. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać resztą marynaty i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie rozgrzać piekarnik do 210 stopni i piec przez ok. 1h. Aby skórka była chrupiąca po ok 40 minutach należy odsłonić przykrycie naczynia i zostawić je uchylone.