Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny kurczak z piekarnika. Z chrupiącą paprykową skórką idealny do ziemniaczków na obiad.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 74
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5634
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 74
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5634
Składniki
Do miseczki wlać oliwę oraz miód a następnie dodać wszystkie przyprawy. Części z kurczaka umyć i osuszyć. Obtoczyć w przygotowanej marynacie. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać resztą marynaty i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie rozgrzać piekarnik do 210 stopni i piec przez ok. 1h. Aby skórka była chrupiąca po ok 40 minutach należy odsłonić przykrycie naczynia i zostawić je uchylone.