Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny kurczak z piekarnika. Z chrupiącą paprykową skórką idealny do ziemniaczków na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Składniki
Do miseczki wlać oliwę oraz miód a następnie dodać wszystkie przyprawy. Części z kurczaka umyć i osuszyć. Obtoczyć w przygotowanej marynacie. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać resztą marynaty i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie rozgrzać piekarnik do 210 stopni i piec przez ok. 1h. Aby skórka była chrupiąca po ok 40 minutach należy odsłonić przykrycie naczynia i zostawić je uchylone.