Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabata na drożdżach"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9944
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9944
Składniki
Przygotuj zaczyn. Mąkę przesiej. Drożdże wymieszaj z wodą, dodaj do mąki. Odstaw na 12 godzin. Po tym czasie drożdże rozprowadź z mlekiem, dodaj do zaczynu, wlej wodę, oliwę, mąkę i sól, wymieszaj. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 2 godz.
Ciasto rozciągnij na prostokąt, odstaw na 20 min. Piecz w temp. 220° C przez 30 min.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień