Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciabata na drożdżach

Ciabata na drożdżach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Ciabata na drożdżach"

Składniki

  • Zaczyn: 15 g świeżych drożdży
  • 17,5 dag mąki pszennej typ 550
  • 200 ml wody. 35 dag mąki pszennej typ 550
  • 10 g świeżych drożdży
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotuj zaczyn. Mąkę przesiej. Drożdże wymieszaj z wodą, dodaj do mąki. Odstaw na 12 godzin. Po tym czasie drożdże rozprowadź z mlekiem, dodaj do zaczynu, wlej wodę, oliwę, mąkę i sól, wymieszaj. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 2 godz.

  2. Ciasto rozciągnij na prostokąt, odstaw na 20 min. Piecz w temp. 220° C przez 30 min.

  3. CZAS: około 3 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń