Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną i chrupiącą ciabattę, przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Od dzisiaj nie kupisz pieczywa w sklepie, ciabatta z tego przepisu jest przepyszna :-) Polecam serdecznie. Subskrybujcie i smacznego !!! https://youtu.be/arshB7Det2U
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35693
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35693
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Etap 1. Zaczyn - Do wysokiej miski wrzucamy drożdże, cukier i wlewamy wodę, mieszamy aż cukier i drożdże się rozpuszczą, następnie wsypujemy mąkę ok 100 g. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30 minut aż zacznie pracować i urośnie.
Do zaczynu wsypujemy sól i resztę mąki, zostawiamy ok 50 gramów mąki do obsypania blatu, całość mieszamy, ciasto na ciabattę musi być luźne. Wyciągamy ciasto z miski na blat i rozciągamy równomiernie na kształt prostokąta, obracamy na drugą stronę, podnosimy i ściągamy nadmiar mąki, następnie kroimy ciasto na kawałki jakie nam pasują i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 230 stopni góra, dół. Na spód piekarnika kładziemy kubek z wodą, wkładamy blachę z ciastem i pieczemy ok 10 minut aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Po upieczeniu przekładamy chleb na kratkę do ostygnięcia. Gotowe !!!