Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną i chrupiącą ciabattę, przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Od dzisiaj nie kupisz pieczywa w sklepie, ciabatta z tego przepisu jest przepyszna :-) Polecam serdecznie. Subskrybujcie i smacznego !!! https://youtu.be/arshB7Det2U
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 265
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 265
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Etap 1. Zaczyn - Do wysokiej miski wrzucamy drożdże, cukier i wlewamy wodę, mieszamy aż cukier i drożdże się rozpuszczą, następnie wsypujemy mąkę ok 100 g. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30 minut aż zacznie pracować i urośnie.
Do zaczynu wsypujemy sól i resztę mąki, zostawiamy ok 50 gramów mąki do obsypania blatu, całość mieszamy, ciasto na ciabattę musi być luźne. Wyciągamy ciasto z miski na blat i rozciągamy równomiernie na kształt prostokąta, obracamy na drugą stronę, podnosimy i ściągamy nadmiar mąki, następnie kroimy ciasto na kawałki jakie nam pasują i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 230 stopni góra, dół. Na spód piekarnika kładziemy kubek z wodą, wkładamy blachę z ciastem i pieczemy ok 10 minut aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Po upieczeniu przekładamy chleb na kratkę do ostygnięcia. Gotowe !!!