Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka ptysiowe z mięsem"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Składniki
Do garnuszka wlej wodę, włóż masło, rozpuść na małym ogniu. Dodaj mąkę, delikatnie wymieszaj, wystudź. Dodawaj po jajku, cały czas energicznie mieszając. Szprycą wykładaj kulki ciasta na papier do pieczenia. Piecz w 200°C przez 25 minut.
Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, smaż 20 minut. Gotowe, zimne ptysie przekrój. Nadziewaj mięsem, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień