Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makaron możemy podawać na różne sposoby np. z rosołem, z owocami ( truskawkami, borówkami ), z roztopionym masłem z dodatkiem twarogu, z dżemem, powidłem z dyni itp.
stolnica, wałek, ostry nóż lub maszynka do makaronu
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 107
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4784
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 101
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 107
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4784
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 101
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę , na środku robimy dołek. Do dołka wbijamy jajko, wlewamy wodę , dodajemy sól. Wyrabiamy cisto na jednolitą konsystencję . Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie, bo makaron będzie nam się później sklejał, lepiej jak będzie twardsze. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 1 i 1/2 - 2 mm, od czasu do czasu podsypujemy mąką . Kroimy ostrym nożem lub maszynką do krojenia makaronu. Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą . Smacznego !