Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak z pizzerii
Do miseczki wsypujemy przesianą mąkę, sól i suche drożdże. Dokładnie mieszamy suche składniki i dodajemy ciepłe mleko oraz oliwę.
Jeżeli mamy zwykłe drożdże, to rozpuszczamy je w mleku.
Wyrabiamy ciasto nadgarstkiem tak długo, aż prawie przestanie się kleić. Nigdy nie wyrabiam do całkowitego nieklejenia się, ani nie posypuję wielką ilością mąki, bo wtedy ciasto jest delikatniejsze :)
Więc dobrze, jak troszeczkę (ale nie bardzo) ciasto się klei.
Kiedy już wyrobimy i ciasto i nadgarstek, formujemy kulkę, kładziemy na talerz i szczelnie owijamy folią spożywczą. Możemy też owinąć samą ciastową kulkę.
Zostawiamy w lodówce na ok. godzinkę.
A w międzyczasie, bez podjadania :P szykujemy składniki na najlepszą pizzę pod słońcem^^
Szynka, boczek, ser, ser, ser i jeszcze więcej sera, pieczarki, ananasy....co tylko chcecie.
Nie zapomnijcie o dodaniu tymianku i oregano, które tworzą ten specyficzny zapach i smak ;)
Pizzę pieczemy w 200stopniach, w dobrze nagrzanym piekarniku, przez 10-15 minut.
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10184
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10184
Składniki
Do miseczki wsypujemy przesianą mąkę, sól i suche drożdże. Dokładnie mieszamy suche składniki i dodajemy ciepłe mleko oraz oliwę.
Jeżeli mamy zwykłe drożdże, to rozpuszczamy je w mleku.
Wyrabiamy ciasto nadgarstkiem tak długo, aż prawie przestanie się kleić. Nigdy nie wyrabiam do całkowitego nieklejenia się, ani nie posypuję wielką ilością mąki, bo wtedy ciasto jest delikatniejsze :) Więc dobrze, jak troszeczkę (ale nie bardzo) ciasto się klei.
Kiedy już wyrobimy i ciasto i nadgarstek, formujemy kulkę, kładziemy na talerz i szczelnie owijamy folią spożywczą. Możemy też owinąć samą ciastową kulkę.
Zostawiamy w lodówce na ok. godzinkę.
A w międzyczasie, bez podjadania :P szykujemy składniki na najlepszą pizzę pod słońcem^^ Szynka, boczek, ser, ser, ser i jeszcze więcej sera, pieczarki, ananasy....co tylko chcecie. Nie zapomnijcie o dodaniu tymianku i oregano, które tworzą ten specyficzny zapach i smak ;)
Pizzę pieczemy w 200stopniach, w dobrze nagrzanym piekarniku, przez 10-15 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 85
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 105