Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na ciasto na pizzę
piekarnik, miska do rozczynu, miska do ciasta, trzepaczka do rozpuszczenia drożdży, drewniana łyżka
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7726
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7726
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 174
Składniki
W naczyniu mieszamy składniki na rozczyn, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut lub do momentu gdy podwoi objętość
Do miski wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i letnią wodę - całość mieszamy drewnianą łyżką do momentu gdy ciasto stanie się elastyczne
Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 - 2 godziny, aż podwoi swoją objętość
na lekko podsypany mąką blat wykładamy ciasto, ręce polewamy niewielką ilością oliwy i składamy ciasto na kulkę - odstawiamy na 15 minut by odpoczęło
Ciasto rozkręcamy posypując mąką - naciskamy od środka do 1,5 cm od brzegu
Otrzepujemy ciasto z mąki i nakładamy dowolne składniki
Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni. Smacznego :)