Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pizza dla mojej rodzinki. Oto przepis na ciasto do pizzy łatwe , elastyczne. Przepis prosty nie skomplikowany a pizza z tego ciasta wychodzi smaczna, krucha po prostu pyszna. Polecam
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2250
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2880
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 640
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2250
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2880
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 640
Składniki
W 1/2 szkl. wody rozpuścić drożdże dodać cukier oraz dwie łyżki mąki, wymieszać i odstawić na około 10 minut w ciepłe miejsce aby rozczyn podwoił swoją objętość. Mąkę przesiać do miski razem z solą , dodać olej oraz rozczyn z drożdży. Dodać pozostałą wodę i dokładnie wyrobić ciasto. Ciasto ma być elastyczne , gładkie nie lepiące się do rąk. Gdyby się zdążyło że ciasto lepi się do rąk to podsypać delikatnie mąką. Po wyrobieniu zakryć ścierką i odłożyć do wyrośnięcia tak około 40 minut. Po wyrośnięciu ciasto gotowe do dalszej przeróbki. Pamiętać należy że ciasta na pizzę nie wałkujemy tylko rozciągamy rękoma na blaszkę . Smacznego
Ciasto rozłożone na blaszkę.