Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pizza dla mojej rodzinki. Oto przepis na ciasto do pizzy łatwe , elastyczne. Przepis prosty nie skomplikowany a pizza z tego ciasta wychodzi smaczna, krucha po prostu pyszna. Polecam
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
W 1/2 szkl. wody rozpuścić drożdże dodać cukier oraz dwie łyżki mąki, wymieszać i odstawić na około 10 minut w ciepłe miejsce aby rozczyn podwoił swoją objętość. Mąkę przesiać do miski razem z solą , dodać olej oraz rozczyn z drożdży. Dodać pozostałą wodę i dokładnie wyrobić ciasto. Ciasto ma być elastyczne , gładkie nie lepiące się do rąk. Gdyby się zdążyło że ciasto lepi się do rąk to podsypać delikatnie mąką. Po wyrobieniu zakryć ścierką i odłożyć do wyrośnięcia tak około 40 minut. Po wyrośnięciu ciasto gotowe do dalszej przeróbki. Pamiętać należy że ciasta na pizzę nie wałkujemy tylko rozciągamy rękoma na blaszkę . Smacznego
Ciasto rozłożone na blaszkę.