Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wytrawne"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 66
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 66
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
na ciasto miksuję. Dodaję do niego nadzienia: kukurydzę, plasterki oliwek (ok. 1/2 słoika), pokrojony w kostkę i zesmażony boczek, kosteczki papryki, ser, posiekaną natkę (zostawiam trochę sera i natki).
Ciasto delikatnie mieszam, przekładam do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Zapiekam 35 min w temp. 180°C. Posypuję resztą sera wymieszanego z pietruszką i zapiekam jeszcze 12 min.
Kroję w plastry. Są pyszne polane podsmażoną cebulką.Źródło: Kobieta i życie