Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wytrawne"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Składniki
na ciasto miksuję. Dodaję do niego nadzienia: kukurydzę, plasterki oliwek (ok. 1/2 słoika), pokrojony w kostkę i zesmażony boczek, kosteczki papryki, ser, posiekaną natkę (zostawiam trochę sera i natki).
Ciasto delikatnie mieszam, przekładam do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Zapiekam 35 min w temp. 180°C. Posypuję resztą sera wymieszanego z pietruszką i zapiekam jeszcze 12 min.
Kroję w plastry. Są pyszne polane podsmażoną cebulką.Źródło: Kobieta i życie