Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciatso francuskie z kurczakiem, groszkiem i fasolą"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość pół cm. Szklanką wytnij 18 kółek. Z 12 z nich wytnij krążki o śr. 5-6 cm. Powstałe pierścienie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem.
Na krążkach ciasta ułóż po 2 pierścienie tak, by strona posmarowana żółtkami dotykała suchego ciasta. Delikatnie dociśnij. Foremki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj pozo- stałym żółtkiem. Piecz około 15 minut w temp. 190°C.
Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Zielony groszek i czerwoną fasolę osącz. Dodaj do kurczaka razem ze śmietaną, majonezem i szczypiorkiem.
Wymie szaj, przypraw. Napełnij gorące koszyczki, podaj od razu.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie