Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w 10 minut? Smaczne i pożywne? To możliwe? Oczywiście, że tak! :-) Ciecierzyca po bretońsku to wariacja na temat fasoli po bretońsku, tylko w znacznie krótszej wersji. Koniecznie wypróbujcie! Sprawdza się szczególnie wtedy, gdy odwiedzą Was niezapowiedziani Goście! ;-)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 858
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 511
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 858
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 511
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. razem z tłuszczem wrzucamy do garnka, podsmażamy.
Kiełbasę kroimy w półplasterki lub w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy chwilę.
Dodajemy pomidory i zagotowujemy. Na koniec dodajemy ciecierzycę razem z zalewą. Zagotowujemy.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sporą ilością ziół prowansalskich. Podajemy gorące! :-)