Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w 10 minut? Smaczne i pożywne? To możliwe? Oczywiście, że tak! :-) Ciecierzyca po bretońsku to wariacja na temat fasoli po bretońsku, tylko w znacznie krótszej wersji. Koniecznie wypróbujcie! Sprawdza się szczególnie wtedy, gdy odwiedzą Was niezapowiedziani Goście! ;-)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1482
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231866
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5016
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1482
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231866
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5016
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. razem z tłuszczem wrzucamy do garnka, podsmażamy.
Kiełbasę kroimy w półplasterki lub w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy chwilę.
Dodajemy pomidory i zagotowujemy. Na koniec dodajemy ciecierzycę razem z zalewą. Zagotowujemy.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sporą ilością ziół prowansalskich. Podajemy gorące! :-)