Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1004
Dodano: 06.06.2018
Odsłon: 1009
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Ciecierzycę zalewamy dużą ilością wody i odstawiamy na noc. Następnego dnia odsączamy ją i płuczemy pod bieżącą wodą.
Rosół doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ciecierzycę i gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż będzie półmiękka.
Do tak przygotowanej ciecierzycy dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i obrane ze skórki, pokrojone pomidory.
Mięso mielone zagniatamy z pozostałymi składnikami, formujemy niewielkie kulki i panierujemy je w mące. Gotowe wrzucamy do ciecierzycy i gotujemy razem ok. 10 minut.
Po tym czasie dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę oraz pokrojoną w paski paprykę. Ponownie gotujemy, aż papryka będzie półmiękka.
Całość doprawiamy do smaku bazylią i chili.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 06 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Ale pychotka, chętnie zjadłbym teraz taka michę :D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz