Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina na soli"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Sznycle cielęce lekko rozbij. Suchą patelnię, najlepiej z nieprzywierającą powłoką, mocno rozgrzej. Wsyp sól morską. Ułóż sznycle cielęce i na małym ogniu smaż 4-5 min z każdej strony. Sznycle zdejmij.
Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Włóż sznycle, smaż kilka minut na delikatny rumiany kolor (sprawdź, czy mięso jest usmażone w środku). Sznycle oprósz pieprzem. Podaj np. z purée ziemniaczanym.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie