Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina na soli"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Sznycle cielęce lekko rozbij. Suchą patelnię, najlepiej z nieprzywierającą powłoką, mocno rozgrzej. Wsyp sól morską. Ułóż sznycle cielęce i na małym ogniu smaż 4-5 min z każdej strony. Sznycle zdejmij.
Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Włóż sznycle, smaż kilka minut na delikatny rumiany kolor (sprawdź, czy mięso jest usmażone w środku). Sznycle oprósz pieprzem. Podaj np. z purée ziemniaczanym.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie