Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna odmiana tradycyjnych naleśników, która zaskoczy Twoich bliskich. Jeśli masz thermomix to poradzisz sobie z przygotowaniem ciasta w 5 minut.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, mleko, wodę, sól oraz oliwę oraz kakao. Wszystko dobrze zmiksuj na gładką masę (bez grudek). Możesz użyć thermomixa.
Ciasto niech poodpoczywa przez 30 minut.
Następnie bardzo dobrze rozgrzej patelnię. Przed pierwszym naleśnikiem możesz nalać na patelnię kroplę oliwy, ale jak masz dobrą patelnię to jest to zbędne. Przewrócić naleśnika na drugą stronę wtedy kiedy jego spód będzie zrumieniony i łatwo będzie dał się odkleić od patelni. Dobrze jest używać patelni z cienkim dnem lub specjalnej do naleśników.
Równie dobrze możesz przygotować ciasto z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-nalesniki,186816,bake-cook.html i z połowy zrobić naleśniki ciemne poprzez dodanie kakao.