Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna odmiana tradycyjnych naleśników, która zaskoczy Twoich bliskich. Jeśli masz thermomix to poradzisz sobie z przygotowaniem ciasta w 5 minut.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, mleko, wodę, sól oraz oliwę oraz kakao. Wszystko dobrze zmiksuj na gładką masę (bez grudek). Możesz użyć thermomixa.
Ciasto niech poodpoczywa przez 30 minut.
Następnie bardzo dobrze rozgrzej patelnię. Przed pierwszym naleśnikiem możesz nalać na patelnię kroplę oliwy, ale jak masz dobrą patelnię to jest to zbędne. Przewrócić naleśnika na drugą stronę wtedy kiedy jego spód będzie zrumieniony i łatwo będzie dał się odkleić od patelni. Dobrze jest używać patelni z cienkim dnem lub specjalnej do naleśników.
Równie dobrze możesz przygotować ciasto z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-nalesniki,186816,bake-cook.html i z połowy zrobić naleśniki ciemne poprzez dodanie kakao.