Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tyle wersji ile pubów, wspólnym mianownikiem jest wywar na żeberkach i białe kiełbaski wieprzowe, natka pietruszki i cebula.
do kiełbasek maszynka do mielenia z nadziewarką
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Najpierw wstawia się żeberka z cebulą i ogonkami z natki pietruszki, w sumie całość będzie się gotowała godzinę.
Zapomniałam kupić białą kiełbasę, na szczęście miałam składniki. Łopatkę można zmielić na grubszym oczku, plus dodatki, woda, sól, pieprz, czosnek i majeranek, którego nie ma na zdjęciu. Masę się wyrabia aż będzie stawiała opór. Namoczony i przepłukany flak nakłada się na nadziewarkę w maszynce do mielenia i napełnia farszem.
Po 30 minutach gotowania żeberek można dodać pokrojone ziemniaki. a po kolejnych 10 można dodać kiełbaski, tylko, wywar nie powinien się gotować. Potem całość można zostawić do lekkiego ostudzenia i dodać posiekaną pozostałą natkę pietruszki.
Smacznego :)