Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tyle wersji ile pubów, wspólnym mianownikiem jest wywar na żeberkach i białe kiełbaski wieprzowe, natka pietruszki i cebula.
do kiełbasek maszynka do mielenia z nadziewarką
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 794
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6159
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8958
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 794
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6159
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8958
Składniki
Najpierw wstawia się żeberka z cebulą i ogonkami z natki pietruszki, w sumie całość będzie się gotowała godzinę.
Zapomniałam kupić białą kiełbasę, na szczęście miałam składniki. Łopatkę można zmielić na grubszym oczku, plus dodatki, woda, sól, pieprz, czosnek i majeranek, którego nie ma na zdjęciu. Masę się wyrabia aż będzie stawiała opór. Namoczony i przepłukany flak nakłada się na nadziewarkę w maszynce do mielenia i napełnia farszem.
Po 30 minutach gotowania żeberek można dodać pokrojone ziemniaki. a po kolejnych 10 można dodać kiełbaski, tylko, wywar nie powinien się gotować. Potem całość można zostawić do lekkiego ostudzenia i dodać posiekaną pozostałą natkę pietruszki.
Smacznego :)