Jest tyle wersji ile pubów, wspólnym mianownikiem jest wywar na żeberkach i białe kiełbaski wieprzowe, natka pietruszki i cebula.
Coddle- Irlandzki gulasz
Składniki
- żeberka wieprzowe 0,5 kg
- ziemniaki 6 szt
- cebula 2 szt
- natka pietruszki 2 pęczki
- białe kiełbaski wieprzowe 4 szt
białe kiełbaski wieprzowe
- łopatka wieprzowa 0,5 kg
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 2 łyżki
- sól 1 łyżeczka z górką
- pieprz 1 łyżeczka
- jelito wieprzowe
Składniki
- żeberka wieprzowe 0,5 kg
- ziemniaki 6 szt
- cebula 2 szt
- natka pietruszki 2 pęczki
- białe kiełbaski wieprzowe 4 szt
białe kiełbaski wieprzowe
- łopatka wieprzowa 0,5 kg
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 2 łyżki
- sól 1 łyżeczka z górką
- pieprz 1 łyżeczka
- jelito wieprzowe

Potrzebne przybory kuchenne
do kiełbasek maszynka do mielenia z nadziewarką
Etapy przygotowania
Najpierw wstawia się żeberka z cebulą i ogonkami z natki pietruszki, w sumie całość będzie się gotowała godzinę.
Zapomniałam kupić białą kiełbasę, na szczęście miałam składniki. Łopatkę można zmielić na grubszym oczku, plus dodatki, woda, sól, pieprz, czosnek i majeranek, którego nie ma na zdjęciu. Masę się wyrabia aż będzie stawiała opór. Namoczony i przepłukany flak nakłada się na nadziewarkę w maszynce do mielenia i napełnia farszem.
Po 30 minutach gotowania żeberek można dodać pokrojone ziemniaki. a po kolejnych 10 można dodać kiełbaski, tylko, wywar nie powinien się gotować. Potem całość można zostawić do lekkiego ostudzenia i dodać posiekaną pozostałą natkę pietruszki.
Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (11)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 78

Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2373

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 110
Ostatnio komentowane przepisy

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 78

Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2373

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 110


Składniki
- żeberka wieprzowe 0,5 kg
- ziemniaki 6 szt
- cebula 2 szt
- natka pietruszki 2 pęczki
- białe kiełbaski wieprzowe 4 szt
- łopatka wieprzowa 0,5 kg
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 2 łyżki
- sól 1 łyżeczka z górką
- pieprz 1 łyżeczka
- jelito wieprzowe
Najpierw wstawia się żeberka z cebulą i ogonkami z natki pietruszki, w sumie całość będzie się gotowała godzinę.
Zapomniałam kupić białą kiełbasę, na szczęście miałam składniki. Łopatkę można zmielić na grubszym oczku, plus dodatki, woda, sól, pieprz, czosnek i majeranek, którego nie ma na zdjęciu. Masę się wyrabia aż będzie stawiała opór. Namoczony i przepłukany flak nakłada się na nadziewarkę w maszynce do mielenia i napełnia farszem.
Po 30 minutach gotowania żeberek można dodać pokrojone ziemniaki. a po kolejnych 10 można dodać kiełbaski, tylko, wywar nie powinien się gotować. Potem całość można zostawić do lekkiego ostudzenia i dodać posiekaną pozostałą natkę pietruszki.
Smacznego :)