Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tyle wersji ile pubów, wspólnym mianownikiem jest wywar na żeberkach i białe kiełbaski wieprzowe, natka pietruszki i cebula.
do kiełbasek maszynka do mielenia z nadziewarką
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13312
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 545
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13312
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 545
Składniki
Najpierw wstawia się żeberka z cebulą i ogonkami z natki pietruszki, w sumie całość będzie się gotowała godzinę.
Zapomniałam kupić białą kiełbasę, na szczęście miałam składniki. Łopatkę można zmielić na grubszym oczku, plus dodatki, woda, sól, pieprz, czosnek i majeranek, którego nie ma na zdjęciu. Masę się wyrabia aż będzie stawiała opór. Namoczony i przepłukany flak nakłada się na nadziewarkę w maszynce do mielenia i napełnia farszem.
Po 30 minutach gotowania żeberek można dodać pokrojone ziemniaki. a po kolejnych 10 można dodać kiełbaski, tylko, wywar nie powinien się gotować. Potem całość można zostawić do lekkiego ostudzenia i dodać posiekaną pozostałą natkę pietruszki.
Smacznego :)