Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagnięcina - pyszne mięso.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 174
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2108
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 511
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 174
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2108
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 511
Składniki
Marynata :W misce wymieszałem olej, miód, musztardę. Dodałem przeciśnięty czosnek, odrobinę pieprzu i zioła. Ponownie dokładnie wymieszałem. Marynatą natarłem jagnięcinę. Odstawiłem do lodówki, na 3 godziny ( a najlepiej na całą noc ) Nagrzałem piekarnik do 160 stopni C Umyłem mięso, osuszyłem. Wyciąłem wszystkie możliwe kawałki tłuszczu ( w przypadku jagnięciny, tłuszcz się nie stopi, a zamieni w galaretke ). Nie jest to konieczne. Zależnie jak kto lubi. Mięso wyjęte marynaty, przesmażyłem na patelni, aby zamknąć pory. Włożyłem do brytfanny. Wlałem do niej marynatę, Włożyłem ziemniaki. Wstawiłem do piekarnika na 30 minut. Podlałem wodą. Piekłem do miękkości. Czas pieczenia zależny od wielkości combra ( ok. 1/5 godziny ). Kiedy mięso było już bardzo miękkie, wyciągnąłem brytfannę z piekarnika i odstawiłem je na 10-15 minut przed krojeniem. Przed podaniem delikatnie posoliłem. Udekorowałem gałązką tymianku.