Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
grill/ grill kontaktowy, tacka/ folia aluminiowa, papier do pieczenia
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 216
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 216
Składniki
Comberki naciera się przyprawami i skarpia oliwą. Do grillowania używam tacki aluminiowej/ arkusza folii aluminiowej i papieru do pieczenia. Tacka izoluje od bezpośredniego ewentualnego ognia a papier zapobiega przywieraniu. Comberki grilluje się mocno z obu stron. Potem odkłada się je na bok, przykryte folia aluminiową, aby odpoczęły. Niektórzy preferują jagnięcinę tak jak na zdjęciu- miękkość i soczystość gwarantowana. Comberki można jeszcze pokroić w ukośne centymetrowe plastry i na sekundę dosmażyć z obu stron. Takie też będą mięciutkie.
Smacznego :)