Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Składniki
Perlicę pokroiłam na osiem części z mięsem. Na udziki i udka, oraz każda pierś z kością przekrojona w poprzek, dwie części ze skrzydełkiem. Plecki też pokroiłam- one nadadzą wywarowi smaku.
Rąbankę posypałam solą i pieprzem a każdy kawałek obtoczyłam w mące.
Na patelni lekko wytopiłam boczek pokrojony w słupki.Dodałam oliwę i zrumieniłam ptaka. Dodałam na pół przekrojone cebulki. i zgniecione ząbki czosnku. Zawartość patelni przełożyłam do rondla i zalałam winem. Dodałam zioła prowansalskie i sól do smaku.
Na patelni podsmażyłam z grubsza pokrojone pieczarki. Dodałam je na 15 minut przed końcem gotowania- w sumie 1 h. Gdy mięso odchodziło od kości, dodałam jeszcze koncentrat. A po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze od siebie natkę pietruszki.
Sos właściwie sam się zrobi, nie zagęszczałam go, ale można. Najlepiej ta potrawa smakuje z ziemniakami lub grzankami.
Smacznego :)