Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 955
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 392
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 955
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 392
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Perlicę pokroiłam na osiem części z mięsem. Na udziki i udka, oraz każda pierś z kością przekrojona w poprzek, dwie części ze skrzydełkiem. Plecki też pokroiłam- one nadadzą wywarowi smaku.
Rąbankę posypałam solą i pieprzem a każdy kawałek obtoczyłam w mące.
Na patelni lekko wytopiłam boczek pokrojony w słupki.Dodałam oliwę i zrumieniłam ptaka. Dodałam na pół przekrojone cebulki. i zgniecione ząbki czosnku. Zawartość patelni przełożyłam do rondla i zalałam winem. Dodałam zioła prowansalskie i sól do smaku.
Na patelni podsmażyłam z grubsza pokrojone pieczarki. Dodałam je na 15 minut przed końcem gotowania- w sumie 1 h. Gdy mięso odchodziło od kości, dodałam jeszcze koncentrat. A po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze od siebie natkę pietruszki.
Sos właściwie sam się zrobi, nie zagęszczałam go, ale można. Najlepiej ta potrawa smakuje z ziemniakami lub grzankami.
Smacznego :)