Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3786
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 538
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3786
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 538
Składniki
Perlicę pokroiłam na osiem części z mięsem. Na udziki i udka, oraz każda pierś z kością przekrojona w poprzek, dwie części ze skrzydełkiem. Plecki też pokroiłam- one nadadzą wywarowi smaku.
Rąbankę posypałam solą i pieprzem a każdy kawałek obtoczyłam w mące.
Na patelni lekko wytopiłam boczek pokrojony w słupki.Dodałam oliwę i zrumieniłam ptaka. Dodałam na pół przekrojone cebulki. i zgniecione ząbki czosnku. Zawartość patelni przełożyłam do rondla i zalałam winem. Dodałam zioła prowansalskie i sól do smaku.
Na patelni podsmażyłam z grubsza pokrojone pieczarki. Dodałam je na 15 minut przed końcem gotowania- w sumie 1 h. Gdy mięso odchodziło od kości, dodałam jeszcze koncentrat. A po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze od siebie natkę pietruszki.
Sos właściwie sam się zrobi, nie zagęszczałam go, ale można. Najlepiej ta potrawa smakuje z ziemniakami lub grzankami.
Smacznego :)