Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Łączę mąkę pszenną z kukurydzianą, dodaję cukier, sól, pieprz, proszek do pieczenia. Mieszam, dodaję maślankę i jajko. Miksuję.
Kiełbasę kroję na małe kawałki. Nadziewam je na wykałaczki i maczam w cieście. Kiełbaski smażę chwilkę (dosłownie) w gorącym oleju na rumiano.
Przekładam je na ręczniki papierowe, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Corn Dogi można jeść z keczupem, sosami na bazie jogurtu, np. czosnkowym.
15 min. • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie