Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, angielska zapiekanka miesna.
Na rozgrzanej oliwie podsmazyc mieso. Dodac posiekana cebule, czosnek i starte na tarce marchewki. Dusic kilka minut.
Dodac sos Worcestershire lub czerwone wino, koncentrat pomidorowy, tymianek oraz bulion. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Dusic pod przykryciem 20 minut.
Ugotowac ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzic. Dodac maslo, mleko, galke muszkatulowa oraz pieprz do smaku i zrobic puree. Mozna dodac troche startego na tarce parmezanu.
Mieso przelozyc do zaroodpornego naczynia, na wierzch wylozyc pure ziemniaczane, wyrownac i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok. 15 minut, az na ziemniakach zrobi sie rumiana skorupka.
Moja wersja słynnej angielskiej zapiekanki z ziemniaków, wołowiny i warzyw.
Odsłon: 1796
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 135
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 43
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2880
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 82
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 135
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 43
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2880
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 82
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmazyc mieso. Dodac posiekana cebule, czosnek i starte na tarce marchewki. Dusic kilka minut.
Dodac sos Worcestershire lub czerwone wino, koncentrat pomidorowy, tymianek oraz bulion. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Dusic pod przykryciem 20 minut.
Ugotowac ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzic. Dodac maslo, mleko, galke muszkatulowa oraz pieprz do smaku i zrobic puree. Mozna dodac troche startego na tarce parmezanu.
Mieso przelozyc do zaroodpornego naczynia, na wierzch wylozyc pure ziemniaczane, wyrownac i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok. 15 minut, az na ziemniakach zrobi sie rumiana skorupka.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 83
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 343