Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, angielska zapiekanka miesna.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 470
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13449
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 470
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13449
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmazyc mieso. Dodac posiekana cebule, czosnek i starte na tarce marchewki. Dusic kilka minut.
Dodac sos Worcestershire lub czerwone wino, koncentrat pomidorowy, tymianek oraz bulion. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Dusic pod przykryciem 20 minut.
Ugotowac ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzic. Dodac maslo, mleko, galke muszkatulowa oraz pieprz do smaku i zrobic puree. Mozna dodac troche startego na tarce parmezanu.
Mieso przelozyc do zaroodpornego naczynia, na wierzch wylozyc pure ziemniaczane, wyrownac i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok. 15 minut, az na ziemniakach zrobi sie rumiana skorupka.