Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z tego co akurat miałam pod ręką. Na początku zupełnie nie wiedziałam co włożyć do tej mojej cukinii. Przeszukałam lodówkę i ostatecznie postanowiłam połączyć fetę z jabłkiem. Wyszło pysznie, serio. Cukinię w takim wydaniu polecam każdemu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2670
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 528
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4811
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2670
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 528
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4811
Składniki
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, nie obieramy ze skórki. Z każdej połówki wydrążamy miąższ, jego część kroimy bardzo drobno. Do farszu będziemy potrzebować 3- 4 łyżki posiekanego miąższu z cukinii. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony ser feta, posiekany miąższ cukinii, obrane jabłko starte na tarce o grubych oczkach oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy, aby powstała zwarta masa.
Połówki cukinii wypełniamy przygotowanym farszem, następnie układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Cukinię pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około godzinkę. Podajemy na ciepło z ketchupem lub sałatką z pomidorów. Smacznego.