Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na obiad bądź na kolację. Polecam!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415937
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Cukinie umyj i przekrój na pół. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Posól i popieprz. Ułóż skórką do góry aby sok swobodnie spływał. Miąższ drobno posiekaj. Na oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dołóż warzywa. Duś przez ok. 5 minut. Farszem napełnij cukinię. Warzywa wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. Posyp tartą mozzarellą i jeszcze chwile zapiekaj do czasu aż się roztopi. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.