Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na obiad bądź na kolację. Polecam!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12409
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12409
Składniki
Cukinie umyj i przekrój na pół. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Posól i popieprz. Ułóż skórką do góry aby sok swobodnie spływał. Miąższ drobno posiekaj. Na oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dołóż warzywa. Duś przez ok. 5 minut. Farszem napełnij cukinię. Warzywa wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. Posyp tartą mozzarellą i jeszcze chwile zapiekaj do czasu aż się roztopi. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.