Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak schabowy, czyli w chrupiącej panierce. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na obiad lub przekąskę. Możesz zaserwować ją z lekką sałatką lub z sosem sojowym z cebulką dymką i białym sezamem.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 243
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 243
Składniki
Cukinię umyj i osusz. Pokrój w plastry o grubości 2 cm, każdy z nich posól, odłóż na talerz i pozostaw na 7 minut.
W misce roztrzep jajko. Na osobne talerze wysyp panierkę panko i mąkę.
Po upływie czasu krążki cukinii osusz delikatnie ręcznikiem. Następnie obtaczaj w mące, później w jajku i na samym końcu w panierce.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.