Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak schabowy, czyli w chrupiącej panierce. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na obiad lub przekąskę. Możesz zaserwować ją z lekką sałatką lub z sosem sojowym z cebulką dymką i białym sezamem.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 62
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 60
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 41
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2286
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 62
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 60
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 41
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2286
Składniki
Cukinię umyj i osusz. Pokrój w plastry o grubości 2 cm, każdy z nich posól, odłóż na talerz i pozostaw na 7 minut.
W misce roztrzep jajko. Na osobne talerze wysyp panierkę panko i mąkę.
Po upływie czasu krążki cukinii osusz delikatnie ręcznikiem. Następnie obtaczaj w mące, później w jajku i na samym końcu w panierce.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.