Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jak schabowy, czyli w chrupiącej panierce. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na obiad lub przekąskę. Możesz zaserwować ją z lekką sałatką lub z sosem sojowym z cebulką dymką i białym sezamem.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 76
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 745
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 245
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 76
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 745
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 245
Składniki
Cukinię umyj i osusz. Pokrój w plastry o grubości 2 cm, każdy z nich posól, odłóż na talerz i pozostaw na 7 minut.
W misce roztrzep jajko. Na osobne talerze wysyp panierkę panko i mąkę.
Po upływie czasu krążki cukinii osusz delikatnie ręcznikiem. Następnie obtaczaj w mące, później w jajku i na samym końcu w panierce.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.