Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia nadziewana ryżem i rodzynkami z dodatkiem orzeszków piniowych i cynamonu
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Składniki
Ugotować ryż al dente (trochę krócej niż w instrukcji na opakowaniu). Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki i lekko posolić. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę aż się zeszkli, dodać czosnek i smażyć jeszcze trochę. Dodać ryż, rodzynki, orzeszki piniowe, sok z cytryny i przyprawy, wymieszać i chwilę podsmażyć. Na koniec dodać posiekana natkę pietruszki i wymieszać.
Cukinię wytrzeć ręcznikiem papierowym, żeby zebrać wodę, która się wytrąciła. Blachę do pieczenia posmarować oliwą- położyć cukinie i nadziać ryżem. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika na ok 30-35 minut i piec aż cukinie zmiękną. 10 minut przed końcem zdjąć folię. Podawać z sosem jogurtowym.