Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana w meksykańskim stylu. Ta propozycja na pewno zasmakuje osobom, które lubią ostre i zdecydowane smaki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5204
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5204
Składniki
Mięso kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy je na maśle. Do masła dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i chili. Dodajemy przyprawy(oprócz świeżych ziół je dodajemy na końcu). Wlewamy piwo i dusimy przez 15-20 minut na wolnym ogniu. Do mięsa dodajemy ziarna kukurydzy, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę i komosę ryżową. Wlewamy passatę pomidorową dusimy razem kolejne 15-20 minut. Dodajemy świeże zioła i doprawiamy do smaku. Z cukinii odcinamy wierzch, a środek wydrążamy łyżką. Do środka każdej nakładamy farsz, przykrywamy wierzchem. Cukinie przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą lub bulionem. Pieczemy przez 45-50 minut w 180 stopniach C. Cukinię podajemy z gęstym jogurtem i posypaną świeżymi ziołami.