Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1754
Dodano: 14.07.2018
Odsłon: 1921
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy je na maśle. Do masła dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i chili. Dodajemy przyprawy(oprócz świeżych ziół je dodajemy na końcu).
Wlewamy piwo i dusimy przez 15-20 minut na wolnym ogniu.
Do mięsa dodajemy ziarna kukurydzy, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę i komosę ryżową. Wlewamy passatę pomidorową dusimy razem kolejne 15-20 minut. Dodajemy świeże zioła i doprawiamy do smaku.
Z cukinii odcinamy wierzch, a środek wydrążamy łyżką. Do środka każdej nakładamy farsz, przykrywamy wierzchem. Cukinie przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą lub bulionem. Pieczemy przez 45-50 minut w 180 stopniach C.
Cukinię podajemy z gęstym jogurtem i posypaną świeżymi ziołami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)