Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana w meksykańskim stylu. Ta propozycja na pewno zasmakuje osobom, które lubią ostre i zdecydowane smaki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420476
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420476
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1764
Składniki
Mięso kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy je na maśle. Do masła dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i chili. Dodajemy przyprawy(oprócz świeżych ziół je dodajemy na końcu). Wlewamy piwo i dusimy przez 15-20 minut na wolnym ogniu. Do mięsa dodajemy ziarna kukurydzy, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę i komosę ryżową. Wlewamy passatę pomidorową dusimy razem kolejne 15-20 minut. Dodajemy świeże zioła i doprawiamy do smaku. Z cukinii odcinamy wierzch, a środek wydrążamy łyżką. Do środka każdej nakładamy farsz, przykrywamy wierzchem. Cukinie przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą lub bulionem. Pieczemy przez 45-50 minut w 180 stopniach C. Cukinię podajemy z gęstym jogurtem i posypaną świeżymi ziołami.