Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana - ile przepisów tyle pomysłów na farsz:) Dziś proponuję cukinię z mięsem mielonym i warzywami "ala leczo". Fajny pomysł na obiad lub kolację:)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż straci czerwony kolor. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką i chili. Mięso zsuwamy na bok i na wolną część patelni wrzucamy pokrojone pieczarki,cukinię /1 szt mała/ i paprykę, oprószamy solą i dusimy do miękkości. Na koniec mieszamy mięso mielone z warzywami, dodajemy drobno pokrojone pomidory /obrane ze skórki/, całość doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie:)/ i dusimy jeszcze ok 5 min. Cukinie /4 szt/ przekrawamy wzdłuż na pół, łyżką usuwamy miąższ i napełniamy przygotowanym farszem mięsno-warzywnym.Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 30 min.