Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana - ile przepisów tyle pomysłów na farsz:) Dziś proponuję cukinię z mięsem mielonym i warzywami "ala leczo". Fajny pomysł na obiad lub kolację:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1522
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231921
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1522
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231921
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5035
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż straci czerwony kolor. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką i chili. Mięso zsuwamy na bok i na wolną część patelni wrzucamy pokrojone pieczarki,cukinię /1 szt mała/ i paprykę, oprószamy solą i dusimy do miękkości. Na koniec mieszamy mięso mielone z warzywami, dodajemy drobno pokrojone pomidory /obrane ze skórki/, całość doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie:)/ i dusimy jeszcze ok 5 min. Cukinie /4 szt/ przekrawamy wzdłuż na pół, łyżką usuwamy miąższ i napełniamy przygotowanym farszem mięsno-warzywnym.Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 30 min.