Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinie są uniwersalnym warzywem - można z nich robić wszystko. Są niskokaloryczne i łatwo strawne.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10412
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336747
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423633
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10412
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336747
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423633
Składniki
Umyte i osuszone cukinie przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć część miąższu , wrzucić na 1 minutę na lekko osolony wrzątek, odcedzić , przelać zimną wodą , osuszyć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle (1 łyżka) dodać przecier pomidorowy i bułkę tartą wymieszać , zdjąć z ognia.
Dodać szałwię, posiekany miąższ z cukinii , orzechy , sól , pieprz , wlać roztrzepane jajko , dokładnie wymieszać farsz.
Napełnić połówki cukinii , ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku , wstawić do nagrzanego piekarnika , zapiekać ok. 20 minut.
Pod koniec polać śmietaną i trzymać w piekarniku jeszcze 5- 10 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki