Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinie są uniwersalnym warzywem - można z nich robić wszystko. Są niskokaloryczne i łatwo strawne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Umyte i osuszone cukinie przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć część miąższu , wrzucić na 1 minutę na lekko osolony wrzątek, odcedzić , przelać zimną wodą , osuszyć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle (1 łyżka) dodać przecier pomidorowy i bułkę tartą wymieszać , zdjąć z ognia.
Dodać szałwię, posiekany miąższ z cukinii , orzechy , sól , pieprz , wlać roztrzepane jajko , dokładnie wymieszać farsz.
Napełnić połówki cukinii , ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku , wstawić do nagrzanego piekarnika , zapiekać ok. 20 minut.
Pod koniec polać śmietaną i trzymać w piekarniku jeszcze 5- 10 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki