Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 580
Dodano: 26.07.2010
Odsłon: 1840
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Umyte i osuszone cukinie przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć część miąższu , wrzucić na 1 minutę na lekko osolony wrzątek, odcedzić , przelać zimną wodą , osuszyć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle (1 łyżka) dodać przecier pomidorowy i bułkę tartą wymieszać , zdjąć z ognia.
Dodać szałwię, posiekany miąższ z cukinii , orzechy , sól , pieprz , wlać roztrzepane jajko , dokładnie wymieszać farsz.
Napełnić połówki cukinii , ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku , wstawić do nagrzanego piekarnika , zapiekać ok. 20 minut.
Pod koniec polać śmietaną i trzymać w piekarniku jeszcze 5- 10 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)