Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinie są uniwersalnym warzywem - można z nich robić wszystko. Są niskokaloryczne i łatwo strawne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456773
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456773
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Umyte i osuszone cukinie przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć część miąższu , wrzucić na 1 minutę na lekko osolony wrzątek, odcedzić , przelać zimną wodą , osuszyć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle (1 łyżka) dodać przecier pomidorowy i bułkę tartą wymieszać , zdjąć z ognia.
Dodać szałwię, posiekany miąższ z cukinii , orzechy , sól , pieprz , wlać roztrzepane jajko , dokładnie wymieszać farsz.
Napełnić połówki cukinii , ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku , wstawić do nagrzanego piekarnika , zapiekać ok. 20 minut.
Pod koniec polać śmietaną i trzymać w piekarniku jeszcze 5- 10 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki