Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinie są uniwersalnym warzywem - można z nich robić wszystko. Są niskokaloryczne i łatwo strawne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5667
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8890
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7935
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5444
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5667
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8890
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7935
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5444
Składniki
Umyte i osuszone cukinie przekroić wzdłuż na pół , wydrążyć część miąższu , wrzucić na 1 minutę na lekko osolony wrzątek, odcedzić , przelać zimną wodą , osuszyć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle (1 łyżka) dodać przecier pomidorowy i bułkę tartą wymieszać , zdjąć z ognia.
Dodać szałwię, posiekany miąższ z cukinii , orzechy , sól , pieprz , wlać roztrzepane jajko , dokładnie wymieszać farsz.
Napełnić połówki cukinii , ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku , wstawić do nagrzanego piekarnika , zapiekać ok. 20 minut.
Pod koniec polać śmietaną i trzymać w piekarniku jeszcze 5- 10 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki