Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesienna wersja curry
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420516
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420516
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1776
Składniki
Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Do smażącej się cebuli dodać połowę przyprawy curry, pokrojoną w kostkę dynię i paski papryki. Zalać mlekiem kokosowym, posolić. Dusić około 15 minut.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić pozostałą częścią przyprawy curry i solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 4-5 minut.
Usmażoną pierś z kurczaka dodać do curry, gotować kolejne kilka minut.
Podawać z ryżem, posypane siekaną kolendrą.