Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesienna wersja curry
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5867
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5867
Składniki
Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Do smażącej się cebuli dodać połowę przyprawy curry, pokrojoną w kostkę dynię i paski papryki. Zalać mlekiem kokosowym, posolić. Dusić około 15 minut.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić pozostałą częścią przyprawy curry i solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 4-5 minut.
Usmażoną pierś z kurczaka dodać do curry, gotować kolejne kilka minut.
Podawać z ryżem, posypane siekaną kolendrą.