Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesienna wersja curry
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103124
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5863
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103124
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5863
Składniki
Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Do smażącej się cebuli dodać połowę przyprawy curry, pokrojoną w kostkę dynię i paski papryki. Zalać mlekiem kokosowym, posolić. Dusić około 15 minut.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić pozostałą częścią przyprawy curry i solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 4-5 minut.
Usmażoną pierś z kurczaka dodać do curry, gotować kolejne kilka minut.
Podawać z ryżem, posypane siekaną kolendrą.