Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesienna wersja curry
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1937
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3713
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1937
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3713
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 489
Składniki
Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Do smażącej się cebuli dodać połowę przyprawy curry, pokrojoną w kostkę dynię i paski papryki. Zalać mlekiem kokosowym, posolić. Dusić około 15 minut.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić pozostałą częścią przyprawy curry i solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 4-5 minut.
Usmażoną pierś z kurczaka dodać do curry, gotować kolejne kilka minut.
Podawać z ryżem, posypane siekaną kolendrą.