Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i inne:) W oryginalnym przepisie używa się parówek lub niemieckich kiełbasek wieprzowych ale nam smakuje bardziej wersja z dobrą polską kiełbasą typu zwyczajna albo podwawelska (przynajmniej w Krakowie:). Ale można też zrobić z parówkami. Krótko mówiąc: co komu lepiej smakuje...
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 985
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 985
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju uważając aby nie przypalić. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przesmażamy to wszystko razem. Następnie dolewamy wodę, dodajemy curry, paprykę, pieprz i dusimy aż zredukujemy ilość sosu do ok. połowy.
Następnie dodajemy ketchup i jeszcze dusimy przez jakiś czas. Sos zacznie gęstnieć i jakby "oblepiać" kawałki kiełbasy. Dodać na koniec cukier do smaku ale ostrożnie, bo nie ma to mieć zdecydowanie słodkiego smaku. No i z sola tez ostrożnie w zależności od tego, jak słonej kiełbasy użyjemy.