Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i inne:) W oryginalnym przepisie używa się parówek lub niemieckich kiełbasek wieprzowych ale nam smakuje bardziej wersja z dobrą polską kiełbasą typu zwyczajna albo podwawelska (przynajmniej w Krakowie:). Ale można też zrobić z parówkami. Krótko mówiąc: co komu lepiej smakuje...
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11946
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 799
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2855
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11946
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 799
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2855
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju uważając aby nie przypalić. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przesmażamy to wszystko razem. Następnie dolewamy wodę, dodajemy curry, paprykę, pieprz i dusimy aż zredukujemy ilość sosu do ok. połowy.
Następnie dodajemy ketchup i jeszcze dusimy przez jakiś czas. Sos zacznie gęstnieć i jakby "oblepiać" kawałki kiełbasy. Dodać na koniec cukier do smaku ale ostrożnie, bo nie ma to mieć zdecydowanie słodkiego smaku. No i z sola tez ostrożnie w zależności od tego, jak słonej kiełbasy użyjemy.