Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i dobry obiad dla lubiących warzywa.Wybór dowolny .
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 945
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 945
Składniki
Umyte i osuszone ćwiartki posypać przyprawami polać olejem,wymieszać i odłożyć na 0,5 godz. do lodówki.
Przygotować warzywa: Obrać marchew,pokroić paprykę,obrać cebulę Warzywa poddusić na patelni na oleju. Brokuł wrzucić na osoloną gotującą się wodę na 3-4 min.przelać na sito i polać zimną wodą/ma ładny zielony kolor/. Warzywa odstawić.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju ćwiartki na złoty kolor z obydwóch stron.
Po usmażeniu przełożyć do garnka lub dużej patelni,dodać warzywa,zalać wszystko 100ml czerwonego półwytrawnego wina i dusić do miękkości podlewając ewentualnie wodą. SMACZNEGO