Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i dobry obiad dla lubiących warzywa.Wybór dowolny .
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 63
Dziś do pracy.
Odsłon: 96
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 61
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15370
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 281
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 63
Dziś do pracy.
Odsłon: 96
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 61
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15370
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 281
Składniki
Umyte i osuszone ćwiartki posypać przyprawami polać olejem,wymieszać i odłożyć na 0,5 godz. do lodówki.
Przygotować warzywa: Obrać marchew,pokroić paprykę,obrać cebulę Warzywa poddusić na patelni na oleju. Brokuł wrzucić na osoloną gotującą się wodę na 3-4 min.przelać na sito i polać zimną wodą/ma ładny zielony kolor/. Warzywa odstawić.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju ćwiartki na złoty kolor z obydwóch stron.
Po usmażeniu przełożyć do garnka lub dużej patelni,dodać warzywa,zalać wszystko 100ml czerwonego półwytrawnego wina i dusić do miękkości podlewając ewentualnie wodą. SMACZNEGO