Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki kurczaka z warzywami.

Ćwiartki kurczaka z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1801

Dodano:

Odsłon: 4012

Szybki i dobry obiad dla lubiących warzywa.Wybór dowolny .

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ćwiartki kurczaka z warzywami.

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone ćwiartki posypać przyprawami polać olejem,wymieszać i odłożyć na 0,5 godz. do lodówki.

  2. Przygotować warzywa:
    Obrać marchew,pokroić paprykę,obrać cebulę
    Warzywa poddusić na patelni na oleju.
    Brokuł wrzucić na osoloną gotującą się wodę na 3-4 min.przelać na sito i polać zimną wodą/ma ładny zielony kolor/.
    Warzywa odstawić.

  3. Podsmażyć na rozgrzanym oleju ćwiartki na złoty kolor z obydwóch stron.

  4. Po usmażeniu przełożyć do garnka lub dużej patelni,dodać warzywa,zalać wszystko 100ml czerwonego półwytrawnego wina i dusić do miękkości podlewając ewentualnie wodą.

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń