Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki podawane z pure ziemniaczano marchwiowym ze słodkimi dodatkami.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ćwiartki umyć i osuszyć. Pod skórę włożyć plasterek sera i pokrojony w plaster ząbek czosnku. Posypać skórką z cytryny i pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać wodą (ok 1 cm), dodać liście limonki, garść żurawiny i kilka kropel oliwy z oliwek. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20-35 minut.
W międzyczasie ugotować ziemniaki z marchewką. Kiedy będą miękkie odsączyć i ugnieść. Podawać na ciepło. Smacznego.