Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki podawane z pure ziemniaczano marchwiowym ze słodkimi dodatkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Ćwiartki umyć i osuszyć. Pod skórę włożyć plasterek sera i pokrojony w plaster ząbek czosnku. Posypać skórką z cytryny i pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać wodą (ok 1 cm), dodać liście limonki, garść żurawiny i kilka kropel oliwy z oliwek. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20-35 minut.
W międzyczasie ugotować ziemniaki z marchewką. Kiedy będą miękkie odsączyć i ugnieść. Podawać na ciepło. Smacznego.