Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i dobrze wcieramy. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie gotujemy ziemniaki i smażymy na patelni nasze ćwiartki kurczaka z pokrojoną w pół plastry cebulą. Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ziemniakami okraszone cebulką oraz z surówką z kapusty. Smacznego !!!