Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1451
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 506
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1451
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 506
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i dobrze wcieramy. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie gotujemy ziemniaki i smażymy na patelni nasze ćwiartki kurczaka z pokrojoną w pół plastry cebulą. Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ziemniakami okraszone cebulką oraz z surówką z kapusty. Smacznego !!!