Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lat temu naście znalazłem w otchłani internetu przepis. Wypróbowałem. Skorygowałem. Zasmakował. Od tego momentu, co jakiś czas, gości na naszym stole. W sumie obiad delikatny i myślę, że powinien zasmakować każdemu. Tym bardziej, że można dopasować ilość i skład przypraw pod własne gusta. A o tych przecież się nie dyskutuje. Najważniejsze, że nie używamy do jego zrobienia jakiś „gotowców”. Więc zrobiony na naturalnych składnikach, nie obciąży naszego organizmu zbędną solą, cukrem lub olejem palmowym… To co? Robimy?
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3581
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3581
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oleju i dokładamy masło (lub samo masło klarowane). Wrzucamy pokrojoną cebulkę. Podsmażamy do zeszklenia. Dokładamy pieczarki. Delikatnie solimy, żeby szybciej puściły wodę. Odparowujemy wodę i lekko przesmażamy. Studzimy.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami i musztardą do smaku. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Jajka roztrzepujemy na głębokim talerzu, bułkę tartą wysypujemy na drugi.
Z mielonego mięsa formujemy prostokąty wielkości dłoni. Nakładamy farsz pieczarkowy, posypujemy startym żółtym serem. Następnie zwijamy w kształt cygara sklejając brzegi. Na patelni rozgrzewamy olej. Nasze cygara obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor. Podajemy z ulubioną surówką i w zależności od upodobań, z ziemniakami lub ryżem.