Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lat temu naście znalazłem w otchłani internetu przepis. Wypróbowałem. Skorygowałem. Zasmakował. Od tego momentu, co jakiś czas, gości na naszym stole. W sumie obiad delikatny i myślę, że powinien zasmakować każdemu. Tym bardziej, że można dopasować ilość i skład przypraw pod własne gusta. A o tych przecież się nie dyskutuje. Najważniejsze, że nie używamy do jego zrobienia jakiś „gotowców”. Więc zrobiony na naturalnych składnikach, nie obciąży naszego organizmu zbędną solą, cukrem lub olejem palmowym… To co? Robimy?
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oleju i dokładamy masło (lub samo masło klarowane). Wrzucamy pokrojoną cebulkę. Podsmażamy do zeszklenia. Dokładamy pieczarki. Delikatnie solimy, żeby szybciej puściły wodę. Odparowujemy wodę i lekko przesmażamy. Studzimy.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami i musztardą do smaku.
Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Jajka roztrzepujemy na głębokim talerzu, bułkę tartą wysypujemy na drugi.
Z mielonego mięsa formujemy prostokąty wielkości dłoni. Nakładamy farsz pieczarkowy, posypujemy startym żółtym serem. Następnie zwijamy w kształt cygara sklejając brzegi.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Nasze cygara obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor.
Podajemy z ulubioną surówką i w zależności od upodobań,
z ziemniakami lub ryżem.
Popularne danie obiadowe wzbogacone dodatkowymi składnikami ,smakuje wybornie
Odsłon: 12143
Pyszne i proste do zrobienia danie obiadowe, które nie wymaga dużej ilości cz...
Odsłon: 3167
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 64
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1372
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 87
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 64
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1372
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 87
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oleju i dokładamy masło (lub samo masło klarowane). Wrzucamy pokrojoną cebulkę. Podsmażamy do zeszklenia. Dokładamy pieczarki. Delikatnie solimy, żeby szybciej puściły wodę. Odparowujemy wodę i lekko przesmażamy. Studzimy.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami i musztardą do smaku. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Jajka roztrzepujemy na głębokim talerzu, bułkę tartą wysypujemy na drugi.
Z mielonego mięsa formujemy prostokąty wielkości dłoni. Nakładamy farsz pieczarkowy, posypujemy startym żółtym serem. Następnie zwijamy w kształt cygara sklejając brzegi. Na patelni rozgrzewamy olej. Nasze cygara obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor. Podajemy z ulubioną surówką i w zależności od upodobań, z ziemniakami lub ryżem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Dania główne
Gołąbki z pieczarkami i jajkami
Dania główne
Makaron ryżowy z warzywami
Dania główne
Burrata pasta
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 87
Gołąbki z pieczarkami i jajkami
Dzisiejsze gołąbki są trochę inne niż za zwyczaj, bo z farszem z podsmażonych...
Odsłon: 52