Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 1357
Dodano: 07.11.2020
Odsłon: 2419
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oleju i dokładamy masło (lub samo masło klarowane). Wrzucamy pokrojoną cebulkę. Podsmażamy do zeszklenia. Dokładamy pieczarki. Delikatnie solimy, żeby szybciej puściły wodę. Odparowujemy wodę i lekko przesmażamy. Studzimy.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami i musztardą do smaku.
Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Jajka roztrzepujemy na głębokim talerzu, bułkę tartą wysypujemy na drugi.
Z mielonego mięsa formujemy prostokąty wielkości dłoni. Nakładamy farsz pieczarkowy, posypujemy startym żółtym serem. Następnie zwijamy w kształt cygara sklejając brzegi.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Nasze cygara obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor.
Podajemy z ulubioną surówką i w zależności od upodobań,
z ziemniakami lub ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Futka 11 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Prezentują się wyśmienicie, a smakują pewnie jeszcze lepiej! :) Zrobię koniecznie :D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 07 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
O, też przepis na mięsne cygara :)Na pewno smaczne. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz