Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka wersja serowych kopytek.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 758
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7192
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 758
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7192
Składniki
Ser biały zmielić. Białka z 2 jajek ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do sera dodać 2 żółtka i mąkę. Na koniec dodać ubite białka. Wyrobić ciasto lekko podsypując mąką.
Uformować wałeczki i pociąć na kawałki. Gotować krótko od wypłynięcia w osolonej wodzie ( pół łyżeczki soli).
2 żółtka utrzeć z cukrem. Masło roztopić i wystudzić. 2 białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać masło i cynamon. Na koniec połączyć z białkami.
Kopytka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem i posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-25 min 160 stopni.