Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka wersja serowych kopytek.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Składniki
Ser biały zmielić. Białka z 2 jajek ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do sera dodać 2 żółtka i mąkę. Na koniec dodać ubite białka. Wyrobić ciasto lekko podsypując mąką.
Uformować wałeczki i pociąć na kawałki. Gotować krótko od wypłynięcia w osolonej wodzie ( pół łyżeczki soli).
2 żółtka utrzeć z cukrem. Masło roztopić i wystudzić. 2 białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać masło i cynamon. Na koniec połączyć z białkami.
Kopytka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem i posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-25 min 160 stopni.