Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labraks - okoń morski to pyszna dziko żyjąca ryba, którą można przygotować na wiele sposobów. Ja dziś upiekłam go na soli i obłożyłam cytryną, limonką, chili, szalotką, imbirem oraz szałwią, dzięki czemu nabrał cudownego aromatu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 637
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 382
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3535
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 637
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 382
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3535
Składniki
Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wsypujemy sól. Na soli układamy pokrojone w plasterki cytryny, limonki, chili, szalotkę oraz imbir.
Układamy rybę oprószoną zmielonym zielonym pieprzem.
Całość posypujemy listkami szałwii. Przykrywamy. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut.