Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labraks - okoń morski to pyszna dziko żyjąca ryba, którą można przygotować na wiele sposobów. Ja dziś upiekłam go na soli i obłożyłam cytryną, limonką, chili, szalotką, imbirem oraz szałwią, dzięki czemu nabrał cudownego aromatu.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2683
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5434
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 242
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2683
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5434
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 242
Składniki
Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wsypujemy sól. Na soli układamy pokrojone w plasterki cytryny, limonki, chili, szalotkę oraz imbir.
Układamy rybę oprószoną zmielonym zielonym pieprzem.
Całość posypujemy listkami szałwii. Przykrywamy. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut.