Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana rybka, zielone szparagi i domowy sos holenderski
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Na koniec posypujemy skórką z cytryny i polewamy sokiem z połowy owocu. Szczelnie zamykamy w pojemniku i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Sos holenderski. Masło rozpuszczamy. Pozbywamy się "piany", która wytworzyła się na jego powierzchni. Żółtka z solą i pieprzem miksujemy nad parą. Następnie dodajemy sok z połowy limonki i skórkę z całego owocu. Gdy masa jest gęsta, i jednolita stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, cały czas miksując. Rybę smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Najpierw na dużym ogniu, następnie na średnim. Ma się lekko zarumienić. Na talerz nakładamy szparagi i rybę. Polewamy sosem. Smacznego