Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana rybka, zielone szparagi i domowy sos holenderski
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Na koniec posypujemy skórką z cytryny i polewamy sokiem z połowy owocu. Szczelnie zamykamy w pojemniku i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Sos holenderski. Masło rozpuszczamy. Pozbywamy się "piany", która wytworzyła się na jego powierzchni. Żółtka z solą i pieprzem miksujemy nad parą. Następnie dodajemy sok z połowy limonki i skórkę z całego owocu. Gdy masa jest gęsta, i jednolita stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, cały czas miksując. Rybę smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Najpierw na dużym ogniu, następnie na średnim. Ma się lekko zarumienić. Na talerz nakładamy szparagi i rybę. Polewamy sosem. Smacznego