Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana rybka, zielone szparagi i domowy sos holenderski
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1123
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1263
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 465
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1123
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1263
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 465
Składniki
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Na koniec posypujemy skórką z cytryny i polewamy sokiem z połowy owocu. Szczelnie zamykamy w pojemniku i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Sos holenderski. Masło rozpuszczamy. Pozbywamy się "piany", która wytworzyła się na jego powierzchni. Żółtka z solą i pieprzem miksujemy nad parą. Następnie dodajemy sok z połowy limonki i skórkę z całego owocu. Gdy masa jest gęsta, i jednolita stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, cały czas miksując. Rybę smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Najpierw na dużym ogniu, następnie na średnim. Ma się lekko zarumienić. Na talerz nakładamy szparagi i rybę. Polewamy sosem. Smacznego