Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka świeżych warzyw, kilka łyżek czarnego ryżu oraz soczewicy i obiad gotowy! Typowo letni pełen naturalnych smaków i lekki obiad ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98547
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1941
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5786
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5786
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98547
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1941
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5786
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5786
Składniki
Soczewicę namoczyć przez około 4 godziny, a następnie ugotować.
W osobnym garnku ugotować czarny ryż (czas gotowania to około 40 minut).
3/4 cukinii pokroić w grubsze talarki, a pozostałą część w kostkę.
Plastry cukinii oprószyć w mieszance sosu sojowego oraz ziół i curry.
Ugrillować je w piekarniku (10 min/180stopni).
Marchew pokroić w kostkę i wraz z cukinią pokrojoną w kostkę dusić na patelni z dodatkiem bulionu warzywnego do odparowania prawie całego płynu.
Warzywa przyprawić odrobiną soli, pieprzem, papryką słodką i imbirem, dodać koncentrat i dusić jeszcze przez 5- 10 minut.
Na talerz nałożyć czarny ryż wymieszany z soczewicą, dookoła ułożyć plastry cukinii, na koniec wszystko dekorując sosem warzywnym i uprażonymi ziarnami słonecznika.