Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej zapiekanki jeszcze nie jedliście, wykorzystanie w innej wersji mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych mielonych. Rurki makaronowe nadziewane mięsem oraz warzywami, zapiekane w piekarniku.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski,wbijamy jajko,doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną połowę papryki oraz ogórki konserwowe i starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Wszystko razem dokładnie mieszamy i nadziewamy rurki makaronowe.
2. Formę do pieczenia 24 cm x 24 cm smarujemy masłem i układamy jedną warstwę rurek.
3. Robimy sos, masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę pszenną, wlewamy stopniowo mleko cały czas mieszając żeby nie powstały nam grudki. Doprawiamy pieprzem , solą oraz gałką i dodajemy ser żółty starty na tarce o dużych oczach. Gotujemy do chwili, kiedy sos nam zgęstnieje i rozpuści się ser.
4. Połową sosu smarujemy rurki makaronowe.
5. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i układamy na przemian z pozostałymi cannelloni.
6. Wierzch smarujemy pozostałym sosem i posypujemy pokrojoną drugą połową papryki. 7. Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.