Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej zapiekanki jeszcze nie jedliście, wykorzystanie w innej wersji mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych mielonych. Rurki makaronowe nadziewane mięsem oraz warzywami, zapiekane w piekarniku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5661
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5171
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5661
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5171
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski,wbijamy jajko,doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną połowę papryki oraz ogórki konserwowe i starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Wszystko razem dokładnie mieszamy i nadziewamy rurki makaronowe.
2. Formę do pieczenia 24 cm x 24 cm smarujemy masłem i układamy jedną warstwę rurek.
3. Robimy sos, masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę pszenną, wlewamy stopniowo mleko cały czas mieszając żeby nie powstały nam grudki. Doprawiamy pieprzem , solą oraz gałką i dodajemy ser żółty starty na tarce o dużych oczach. Gotujemy do chwili, kiedy sos nam zgęstnieje i rozpuści się ser.
4. Połową sosu smarujemy rurki makaronowe.
5. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i układamy na przemian z pozostałymi cannelloni.
6. Wierzch smarujemy pozostałym sosem i posypujemy pokrojoną drugą połową papryki. 7. Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.