Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka wersja czerwonego curry ;-) bez kury,bez krewet...za to z avocado ;-) wyszło bardzo smakowicie i zupełnie inaczej...takie trochę vege curry zdecydowanie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19289
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232154
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19289
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232154
Składniki
papryczki myjemy,osuszamy,kroimy wzdłuż na cienkie paski,imbir i skórkę z limonki ścieramy na tarce trawę cytrynową ubijamy trzonkiem noża,kroimy w paski,rwiemy świeżą kolendrę,wrzucamy wszystko do blendera-dodajemy 3,4 łyżki oleju kokosowego,2 łyżki sosu rybnego,sól,cukier na koniec wrzucamy utłuczone w moździeżu ziarna kolendry,czarnego pieprzu i kuminu i jeszcze na koniec dorzucamy pokrojoną cieniutko szalotké i czosnek wszystko miksujemy na gładką pastę curry
gotujemy na sypko ryż jaśminowy ( proporcje 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody ok ) w drugim garnuszku grzejemy mleko kokosowe i pomału dodajemy pastę curry-wszystko podgrzewając i mieszając do kremowej konsystencji- na koniec dodajemy ugotowany ryż i mieszamy wszystko w jednym już garnku
przekładamy do ulubionych miseczek,dodajemy świeżo pokrojone avocado,oprószamy chilli,dekorujemy świeżą bazylią I gotowe ;-) Smacznego :-)
wszystkim wegetarianom i weganom może spodobać sié taka wersja curry ;-) Polecam ;-)