Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka wersja czerwonego curry ;-) bez kury,bez krewet...za to z avocado ;-) wyszło bardzo smakowicie i zupełnie inaczej...takie trochę vege curry zdecydowanie.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1060
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 142
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1060
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 142
Składniki
papryczki myjemy,osuszamy,kroimy wzdłuż na cienkie paski,imbir i skórkę z limonki ścieramy na tarce trawę cytrynową ubijamy trzonkiem noża,kroimy w paski,rwiemy świeżą kolendrę,wrzucamy wszystko do blendera-dodajemy 3,4 łyżki oleju kokosowego,2 łyżki sosu rybnego,sól,cukier na koniec wrzucamy utłuczone w moździeżu ziarna kolendry,czarnego pieprzu i kuminu i jeszcze na koniec dorzucamy pokrojoną cieniutko szalotké i czosnek wszystko miksujemy na gładką pastę curry
gotujemy na sypko ryż jaśminowy ( proporcje 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody ok ) w drugim garnuszku grzejemy mleko kokosowe i pomału dodajemy pastę curry-wszystko podgrzewając i mieszając do kremowej konsystencji- na koniec dodajemy ugotowany ryż i mieszamy wszystko w jednym już garnku
przekładamy do ulubionych miseczek,dodajemy świeżo pokrojone avocado,oprószamy chilli,dekorujemy świeżą bazylią I gotowe ;-) Smacznego :-)
wszystkim wegetarianom i weganom może spodobać sié taka wersja curry ;-) Polecam ;-)