Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki obiad jednogarnkowy. Kurczak w rozgrzewającym i aromatycznym sosie z czerwonego curry z dynią.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek siekamy drono a szalotki kroimy wzdłuż i później na pół. Pokrojone wrzucamy na patelnie i podsmażamy.
Dodajemy kurczaka i pastę curry. Chwilę smażymy żeby mięso się ścieło.
Następnie wlewamy 1/3 mleczka kokosowego i dodajemy pokrojoną dynię. Smażymy około 3 minut często mieszając. Sos musi się zredukować.
Po tym czasie przyprawiamy solą i wlewamy resztę mleczka. Zmniejszamy ogień i dusimy przez 5 minut. Gotowe…