Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki obiad jednogarnkowy. Kurczak w rozgrzewającym i aromatycznym sosie z czerwonego curry z dynią.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93824
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1621
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93824
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1621
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek siekamy drono a szalotki kroimy wzdłuż i później na pół. Pokrojone wrzucamy na patelnie i podsmażamy.
Dodajemy kurczaka i pastę curry. Chwilę smażymy żeby mięso się ścieło.
Następnie wlewamy 1/3 mleczka kokosowego i dodajemy pokrojoną dynię. Smażymy około 3 minut często mieszając. Sos musi się zredukować.
Po tym czasie przyprawiamy solą i wlewamy resztę mleczka. Zmniejszamy ogień i dusimy przez 5 minut. Gotowe…