Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 10
Polecam.
Odsłon: 200
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 68
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 10
Polecam.
Odsłon: 200
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 68
Składniki
Na średnim ogniu zrumieniłam cebulę. Pod koniec dodałam posiekany czosnek. Całość zdjęłam z patelni a tłuszcz zlałam z powrotem na patelnię.
Mięso pokroiłam w kostkę, obtoczyłam w mące i na sporym ogniu zrumieniłam. Smażyłam partiami.
Pod koniec smażenia ostatniej części dodałam przyprawy i je trochę podsmażyłam.
Dodałam resztę mięsa i cebulę a całość zalałam piwem. Teraz mięso powinno się dusić około 3h. Dosoliłam po jakimś czasie i co pół godziny sprawdzałam gęstość- w sosie jest mąka- więc może przywrzeć. W razie czego można dolać wody filtrowanej lub przegotowanej. Podaje się z krążkami młodej cebuli.
Smacznego :)