Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Na średnim ogniu zrumieniłam cebulę. Pod koniec dodałam posiekany czosnek. Całość zdjęłam z patelni a tłuszcz zlałam z powrotem na patelnię.
Mięso pokroiłam w kostkę, obtoczyłam w mące i na sporym ogniu zrumieniłam. Smażyłam partiami.
Pod koniec smażenia ostatniej części dodałam przyprawy i je trochę podsmażyłam.
Dodałam resztę mięsa i cebulę a całość zalałam piwem. Teraz mięso powinno się dusić około 3h. Dosoliłam po jakimś czasie i co pół godziny sprawdzałam gęstość- w sosie jest mąka- więc może przywrzeć. W razie czego można dolać wody filtrowanej lub przegotowanej. Podaje się z krążkami młodej cebuli.
Smacznego :)