Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10196
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9247
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10196
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9247
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Składniki
Na średnim ogniu zrumieniłam cebulę. Pod koniec dodałam posiekany czosnek. Całość zdjęłam z patelni a tłuszcz zlałam z powrotem na patelnię.
Mięso pokroiłam w kostkę, obtoczyłam w mące i na sporym ogniu zrumieniłam. Smażyłam partiami.
Pod koniec smażenia ostatniej części dodałam przyprawy i je trochę podsmażyłam.
Dodałam resztę mięsa i cebulę a całość zalałam piwem. Teraz mięso powinno się dusić około 3h. Dosoliłam po jakimś czasie i co pół godziny sprawdzałam gęstość- w sosie jest mąka- więc może przywrzeć. W razie czego można dolać wody filtrowanej lub przegotowanej. Podaje się z krążkami młodej cebuli.
Smacznego :)