Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Na średnim ogniu zrumieniłam cebulę. Pod koniec dodałam posiekany czosnek. Całość zdjęłam z patelni a tłuszcz zlałam z powrotem na patelnię.
Mięso pokroiłam w kostkę, obtoczyłam w mące i na sporym ogniu zrumieniłam. Smażyłam partiami.
Pod koniec smażenia ostatniej części dodałam przyprawy i je trochę podsmażyłam.
Dodałam resztę mięsa i cebulę a całość zalałam piwem. Teraz mięso powinno się dusić około 3h. Dosoliłam po jakimś czasie i co pół godziny sprawdzałam gęstość- w sosie jest mąka- więc może przywrzeć. W razie czego można dolać wody filtrowanej lub przegotowanej. Podaje się z krążkami młodej cebuli.
Smacznego :)