Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeskie rolady to przepyszne, rozpływające się w ustach mięso wypełnione lekko kwaskowatymi ogórkami i aromatycznym boczkiem. W połączeniu z sosem na bazie pilsnera tworzy wyjątkową propozycję na obiad.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 519
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 196
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 342
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5034
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 198
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 519
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 196
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 342
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5034
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 198
Składniki
Mięso umyj i pokrój w cztery plastry. Rozbij je cienko i dopraw solą oraz pieprzem z obu stron. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ogórki pokrój w cienkie słupki. Na każdym plastrze mięsa posmaruj łyżeczkę musztardy. Połóż plasterek boczku i rozłóż równomiernie cebulę i ogórek. Zwiń całość w roladę i zabezpiecz sznurkiem lub wykałaczkami.
W głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż roladki na średnim ogniu do zrumienienia z każdej strony. Wyjmij je i odłóż na bok. Marchewkę i seler pokrój w cienkie paseczki i dodaj na patelnię. Smaż je przez 5 minut, do lekkiej miękkości. Włóż roladki z powrotem i dodaj bulion oraz piwo. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i przykryj całość pokrywką.
Czeskie rolady duś pod przykryciem przez 2 godziny, a po godzinie obróć je na drugą stronę. Po tym czasie wyjmij mięso i część warzyw. Do sosu dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Przecedź sos przez sitko, jeśli tego wymaga. W razie indywidualnych predyspozycji dodatkowo zredukuj sos. Czeskie rolady podawaj z ugotowanymi warzywami, polane sosem. Najlepiej smakują z dodatkiem ziemniaków.