Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie z kuchni żydowskiej. Przygotowanie nie jest trudne. Długi jest natomiast okres oczekiwania na efekt finalny. Jednak smak i aromat tej potrawy to wynagrodzi. Poza tym jest to dobre danie na niedzielę, gdyż można przygotować je w sobotę.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 12
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1552
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 202
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 361
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 368
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 12
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1552
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 202
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 361
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 368
Składniki
Fasolę namoczyć poprzedniego dnia na całą noc. Przygotować naczynie żaroodporne z pokrywą. Cebulę pokrojoną w plasterki i ząbki czosnku zeszklić na oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wołowinę, pokrojoną w kostkę, obsmażyć na tej samej patelni z resztkami tłuszczu. Przełożyć na cebulę. Posypać solą i pieprzem, a potem to samo robić po każdej kolejnej warstwie. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić. Wyłożyć na wołowinę. Dorzucić ziele angielskie i listki laurowe. Kolejna warstwa to odsączona z wody fasola. Na wierzch przepłukana kasza. Do zapełnionego naczynia nalać wody nieco powyżej ostatniej warstwy. Naczynie przykryć pokrywą. Dać do piekarnika na 180 st. C na około 4 godziny. Ja jeszcze dodałam dwie godziny, a temperaturę zmniejszyłam do 120 st. C. Dania nie należy mieszać w czasie gotowania. Ewentualnie uzupełnić nieco w wodę. Ja tego nie musiałam robić. W trakcie gotowania czulent powinien wchłonąć całą wodę.