Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie do syta

Danie do syta

Autor:

Przepisów i artykułów: 2346 Ocena: 14956

Dodano:

Odsłon: 5131

Sycące i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Ziemniaki 1 kg
  • Młoda cukinia 1 szt.
  • Kiełbasa swojska ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Papryka słodka wędzona 1 płaska łyżka
  • Mrożonka warzywna (marchewka, groszek)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kwaśna śmietana ½ szklanki
  • Bulion warzywny 1 litr (może być z kostki)
  • Smalec 2 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, po0kroić w grubą kostkę razem z cukinią, przełożyć do rondla ze smalcem, posypać papryką, wrzucić posiekaną cebule i wszystko zrumienić. Następnie zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać mrożone warzywa, pokrojoną kiełbasę, doprawić do smaku i gotować jeszcze przez 15 minut. Zaciągnąć śmietaną i podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń