Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie z chorizo i ciecierzycą. Coś w rodzaju fasolki po bretońsku, ale w wersji hiszpańskiej.
Błyskawiczny obiad, który pamiętam z dzieciństwa. Makaron, twaróg, kiełbaska....
Odsłon: 1131
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1307
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5240
Błyskawiczny obiad, który pamiętam z dzieciństwa. Makaron, twaróg, kiełbaska....
Odsłon: 1131
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1307
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5240
Składniki
Kiełbasę obieramy, kroimy w plasterki. Smażymy na oleju w garnku z grubym dnem. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut, aż cebula będzie szklista.
Dodajemy pokrojone pomidory i papryki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy ciecierzycę i dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy koncentrat, cukier i przyprawy. Dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.