Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie z chorizo i ciecierzycą. Coś w rodzaju fasolki po bretońsku, ale w wersji hiszpańskiej.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5704
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 201
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5704
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 201
Składniki
Kiełbasę obieramy, kroimy w plasterki. Smażymy na oleju w garnku z grubym dnem. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut, aż cebula będzie szklista.
Dodajemy pokrojone pomidory i papryki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy ciecierzycę i dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy koncentrat, cukier i przyprawy. Dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.