Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie z chorizo i ciecierzycą. Coś w rodzaju fasolki po bretońsku, ale w wersji hiszpańskiej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12688
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13830
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5789
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12688
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13830
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5789
Składniki
Kiełbasę obieramy, kroimy w plasterki. Smażymy na oleju w garnku z grubym dnem. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut, aż cebula będzie szklista.
Dodajemy pokrojone pomidory i papryki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy ciecierzycę i dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy koncentrat, cukier i przyprawy. Dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.