Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-03-2022
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8990
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8990
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Kapustę szatkuję , kiełbasę kroję w kółka lub półksiężyce. Cebulę kroję w pióra i podsmażam na patelni z czosnkiem kilka minut. Po tym czasie dorzucam kapustę i kiełbasę . Dodaję pokrojoną w słupki paprykę . Wszystko duszę dalej około 20 minut a po tym czasie dodaję przecier oraz przyprawy i duszę nadal. Aby danie zagęścić do wody (około pół szklanki ) dodaję dwie łyżki mąki, dobrze mieszam i wlewam do dania.