Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga za dużo roboty i specjalnych umiejętności. A wychodzi nam pyszne danie :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9551
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9551
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał.
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle uznania i podsmażamy na patelni.
Jeśli macie mrożone warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy do 30 min 170 stopni.