Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rozpadające się po dotknięciu widelcem mięso. Przepyszne, aromatyczne danie :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Z mięsa zdejmujemy błony, kroimy w grubą kostkę - ok. 5 cm. Obsmażamy na patelni z dodatkiem oleju, na złoto z każdej ze stron. Przekładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy już się zeszkli dodajemy 4 łyżki słodkiej papryki w proszku. Jeszcze chwilę smażymy pilnując, by papryka się nie przypaliła (wtedy będzie gorzka).
W szklance wody rozpuszczamy kostkę pieczeniową. Tak przygotowany bulion wlewamy na patelnię z cebulą, mieszamy dokładnie do dna patelni.
W garnku układamy mięso, zalewamy cebulą z bulionem i dolewamy tyle wody, żeby lekko przykryć mięso.
Paprykę kroimy w grubą kostkę - 5cm i dodajemy na wierzch mięsa.
Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż mięso da się kroić łyżką.
Podajemy na pure ziemniaczanym lub z chlebem.
Smacznego :)