Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny omlet ryżowy"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 727
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 159
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 727
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 159
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Ryż przepłukać na sitku, ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić, dobrze odcedzić.
Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Jajka rozdzielić. Do ryżu dodać żółtka, bułkę tartą, ser, połowę szczypiorku i przyprawę, wymieszać. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka.
Na patelni rozgrzać masło, wylewać porcje masy i smażyć omlety z obu stron na złoty kolor. Ozdabiać plastrami pomidorów i posypać siekanym szczypiorkiem.Źródło: Twoje Imperium